Aug 172011

Amikor bent melóhelyen dolgoztam, visszakerestem valami miatt az évekkel ezelőtt írt programom kódjában valamit, és eléggé rácsodálkoztam, hogy hogyan van megírva. :) Jó, akkor tanultam még csak a pythont, de pl. csomó dolog úgy néz ki, hogy elég feleslegesen szerepel függvényként.

Persze ok, hogy a megfelelő függvényneveket használva a main()-ben jól olvasható lesz a logika, de azért most már nem hiszem, hogy csak ilyen megfontolásból ennyire funkcionális programozást használnék… főleg úgy, hogy ezek a függvények néha annyira speciális paramétereket kérnek, hogy nem is lehet nagyon ezen a programon kívülről hívni őket.

Mindettől függetlenül évek óta használom is folyamatosan ezt a programot, szóval egyáltalán nem arról van szó, hogy hú-de-használhatatlan, csak épp amíg régen ezt egy hónap alatt írtam meg ha jól emlékszem, most egy hónap alatt tanultam – és utána használtam – sqlite-ot, feldolgoztam vagy 3 file formátumot (nem pedig 1-et), és kerestem webservert.

Most pedig majd neki állok relax ng-t tanulni, de mindezt csak azért mondom, mert úgy látszik ez a programozás is valóban egy ilyen gyakorlati dolog – és az igazat megvallva úgy érzem, hogy az elmúlt hónapban nem is haladtam annyira, mint ahogy szerettem volna. :)

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2011 zero or more Suffusion theme by Sayontan Sinha