Aug 272011

Remélem sikerül majd az összes dolgot, amit megnézek egy felület alá hoznom, mindenesetre a munkahelyi adatok feldolgozásához eszembe jutott, hogy jó lenne keresni valamiféle grafikon lib-et is.

Érdekes módon az a reportlab is tartalmaz ilyen egyszerű ábrákhoz eszközöket, amit végül pdf generálásra is használtam pythonból. Nagyon jó lib amúgy, csak kicsit túl nagy, szóval nem 1-2 sor amíg generálsz valamit, de nagyon sok mindent lehet benne és elég profi.

A másik alternatíva pdf-től függetlenül a matptlotlib, ami valami olyasminek néz ki, amivel Zoli generálná a grafikonjait… :) Na jó, igazából ezt nem tudom, de egy normális graph lib-nek néz ki, többféle módon menthető grafikonokkal, szóval valószínű valamilyen ezzel előállított bitmap outputot fogok a kiszolgált weblapokba integrálni.

Viszont egy régi p4-esen olyan lassú az import – legalábbis gondolom, hogy az import – hogy gondolkozom azon, hogy külön localhoston futó service-ként fusson-e ez a grafikon generáló progi, párhuzamosan a majdani webservice-szel. Majd elválik.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2011 zero or more Suffusion theme by Sayontan Sinha