Sep 172011

Az utóbbi időben nem sok új dolgot néztem dev téren. Inkább azzal foglalkozok most, hogy az eddig megnézett részeket egységes keretbe foglaljam végre, és az első lépéseket meg is tettem ez irányba a cherrypy és a reportlab segítségével. Természetesen nem volt nagy erőfeszítés, mivel a megfelelően függvényekbe szedett dolgokat könnyű kívülről hívni, csak paraméterezned kell 1-2 kezdeti értéket. A cherrypy pedig elég python barát ilyen téren, mert kb. tényleg csak a return részeket kell jól megírnod, és szinte olyan így, mint amikor egy standard print-tel írnál cgi-t.

A másik lehetőség, amit használtam én is, hogy a cherrypy-s függvényeket iterátorként írod meg yield-del, és habár ez még mindig nem ugyanaz, mint egy sok print-es megoldás, egy megfelelően megszerkesztett template függvény segítségével áttekinthető marad az egész, és a sima cgi-hez képest lesz kb. +1 logikai szint.

Összességében egyszerű volt egy directory list-ből különbözően paraméterezett linkeket generálni, amik aztán a pdf generátoromat hívták ezen paraméterekkel, és utána csak a megfelelő helyre írtam a pdf-eket. Az egyetlen bökkenő az volt a végén, hogy egy standard redirect-tel akartam ezt visszaadni a kliens felé, de localhost-hoz máshogyan kell az url-t szerkeszteni, mint egy nem local domainhez. De most már remélem egy serveren fogom folytatni majd.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2011 zero or more Suffusion theme by Sayontan Sinha