Oct 202011

Pár beszélgetés miatt újra elgondolkoztam azon miért tetszik a python, és arra jutottam, hogy valójában nem is annyira az ilyen-olyan szintaktikai vagy valami felületi tulajdonságai tetszenek, hanem leginkább az, hogy gyakran arra ösztönöz, hogy absztraktabb és kezelhetőbb kódot írjak – anélkül, hogy akármilyen paradigmát is explicit módon rám erőltetne.

Például sokszor már alapból listákba rendezek adatokat, amiket  már könnyű iterálni pythonban, másrészt gyakorlatban is látom, hogy milyen könnyű prototípus kódot írni, ha odafigyelsz 1-2 dologra. Az utóbbi pár prototípus függvényemben szó szerint elég volt csak (a már előre is látható)  konstansokat paraméterekre cserélnem, hogy más module-okba importálható függvényeket kapjak.

Persze nem lesz azért lisp-absztrakt, de ezek  - kiegészítve a speciális eljárásnevekkel, amikkel, mint valami custom interface-szel könnyen tudsz saját osztályt a python nyelvi stílusához igazítani  - olyan dolgok, amik más nyelvben való programozáskor is segítenek azzal, hogy más szemszögből világítanak meg egy adott problémát.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2011 zero or more Suffusion theme by Sayontan Sinha